Olen ehdolla Osuuskauppavaalissa

Osuuskauppaideologia sopii suomalaiseen kulttuuriin. Osuuskaupan ideana on että joukko ihmisiä päättää toteuttaa liiketoimintaa yhteisen tarpeen täyttämiseksi. Osuuskaupassa omistajia ovat kaikki osuusmaksun maksaneet, ja he käyttävät omistajan valtaa edustajiston kautta. 

KSO kertoo toimivansa tuloksellisesti, vastuullisesti ja uudistuen kymenlaaksolaisia varten.  Nyt omistajan ääni kuuluviin ja arvot näkyviin toiminnassa. Koronavuosi on osoittanut, että päivittäistavarakaupan merkitys arjessa on kasvanut. Teemme etätöissä ja omaehtoisissa karanteeneissa ennätysmäärän ruokaa kotona. Foodie-verkkokauppa ei ole kuitenkaan onnistunut kehittymään riittävän nopeasti ja esimerkiksi omistajien tarpeisiin ei ole aina pystytty vastaamaan. 

Osuuskaupan tuleekin kehittyä ajassa paremmin vastaamaan omistajan tarpeisiin ja mukautumaan tehokkaammin poikkeustilanteisiin. Digitalisaation avulla moneen asiaan löytyy ratkaisu ja automatio sekä robotisaatio vapauttavat tekevät kädet palvelemaan ihmistä ihmisenä.